ROOSTERTECHNOLOGIE

Artdeck roosters voor basisschool

In de loop van 2016 werd de basischool te Edegem, 't Kofschip, grondig gerenoveerd en uitgebreid. Op de speelplaats werd een brede trapconstructie, bestaande uit gepatenteerde artdeck roosters, opgetrokken, die dienst doet als rechtstreekse toegangstrap naar de klaslokalen.

Daar het nieuwe schoolcompex aan een natuurgebied grenst, werd er gebouwd in functie van de omringende natuur. Het gelijkvloers positioneert zich enkele treden onder het maaiveld om kleiner te ogen, waardoor de eerste verdieping via een buitentrapconstructie rechtstreeks in verbinding staat met het speelplein.

In opdracht van Dilien Metaalwerken te Houthalen, produceerde Staco circa 85m² artdeck roosters. Deze speciaal geconfigureerde roosters werden uitgevoerd in type RR40-2 met een maaswijdte van 33x33mm en een rode granulaatkorrel die past bij de roodbruine gevelsteen. In de trapconstructie werden ook zitbanken geïntegreerd door middel van speciaal geconfigureerde artdeck roosters.

Door de bijkomstige granulaatvulling krijgen deze roosters , naast een geluiddempende functie, een zachter oppervlak dat ook dienst doet als valbeveiliging. Zeker in een omgeving met spelende kinderen worden deze maatregelen steeds vaker een prioriteit.

Toegepaste Staco producten

Staco persroosters type RR Artdeck

Technische informatie

Staco persroosters type RR 2-40, maaswijdte 33,33x33,33 mm, warm gegalvaniseerd, rode granulaat

Locatie

Edegem, BE

Toepassingen

Vloeren
Trappen

Toegepast in branches

Architectuur
Openbare gebouwen