ROOSTERTECHNOLOGIE

Fietsersbrug Gasmeterlaan

Eind 2016 werd de bouw van een nieuwe fietsonderdoorgang aan de Nieuwevaartbrug in Gent opgeleverd. Voor deze staalconstructie produceerde Staco, in opdracht van WP Steel, 215m² artdeck roosters met grijze granulaatvulling.

Na meer dan 2 jaar bouwen werden de werken aan de fietsersbrug onder de Nieuwevaartbrug in Gent afgerond. Door de onstabiele bodem van de waterloop waren extra studiewerk en betoninjecties nodig om dit project te realiseren. Deze 70 meter lange constructie leidt fietsers van de Nieuwevaart onder het kruispunt op de Nieuwevaartbrug naar Palinghuizen.

Voor de vloerbedekking van de brug opteerde de bouwheer voor circa 215m² gepatenteerde artdeck roosters met granulaatvulling. In opdracht van WP Steel te Waarloos, werden 143 strokende persroosters in uitvoering RR 50-3 maaswijdte 33x33 geproduceerd. Door middel van de ingelaste strips werden granulaatstrips in RAL 7038 verlijmd voor een geluiddempende functie. De hoeken van de roosters werden telkens voorzien van een ingelast plaatje om de roosters met schroefdraad op de dragende onderstructuur te monteren.

De artdeck roosters vormen een gesloten loopplatform dat nog steeds waterdoorlatend is en bovendien een veilig gevoel creëert. Zeker op een openbare plaats aan een waterloop met vele passage is veiligheid één van de belangrijkste vereisten!

Toegepaste Staco producten

Staco persroosters type RR Artdeck® 

Technische informatie

Staco persroosters type RR 3-50, maaswijdte 33,33x33,33 mm, warm gegalvaniseerd, grijze granulaat RAL 7038         

Locatie

Gent, BE

Toepassing

Vloeren

Toegepast in branches

Openbare gebouwen
Architectuur