ROOSTERTECHNOLOGIE

Gemeenschapscentrum Het Huys

Sinds mei 2018 opende het nieuwe Gemeenschapscentrum Het Huys en lokaal dienstencentrum Lotus de deuren van hun gloednieuwe infrastructuur. De Vlaamse gemeenschapscommissie hoopt met dit gebouw een nieuwe ontmoetingsplaats voor cultuur te creëren in Brussel. Bij de inrichting van het gebouw, werd de focus op het multifunctionele karakter van het centrum gelegd. De ruimtes werden zo ontworpen dat ze gemakkelijk aanpasbaar zijn aan verschillende functies. Van gezellige activiteiten in kleine groepjes tot concerten en optredens voor een groot publiek. In de ruime foyer, met centrale bar, werd gekozen voor een plafondtoepassing in stalen persroosters.

Sinds mei 2018 opende het nieuwe Gemeenschapscentrum Het Huys en lokaal dienstencentrum Lotus de deuren van hun gloednieuwe infrastructuur. De Vlaamse gemeenschapscommissie hoopt met dit gebouw een nieuwe ontmoetingsplaats voor cultuur te creëren in Brussel.
Bij de inrichting van het gebouw, werd de focus op het multifunctionele karakter van het centrum gelegd. De ruimtes werden zo ontworpen dat ze gemakkelijk aanpasbaar zijn aan verschillende functies. Van gezellige activiteiten in kleine groepjes tot concerten en optredens voor een groot publiek.

In de ruime foyer, met centrale bar, werd gekozen voor een plafondtoepassing in stalen persroosters. In opdracht van Hans Heirman, werden ruim 260m² aan thermisch verzinkte persroosters van het type RR 50-2 maaswijdte 50x50, geproduceerd. Om deze met haakbeugels aan het plafond te bevestigen werden alle roosters van ingelaste plaatjes voorzien. Door de aanwezigheid van bekabeling en verlichtingselementen, werd elk rooster individueel op maat uitgewerkt met inbegrip van de nodige uitsparingen en laswerk. 

Door de speling van kleuren in de verlichting, zorgt dit roosterplafond ’s avond voor een zeer intieme sfeer die zich prima aansluit bij het culturele en sociale aspect. Een mooi voorbeeld waarbij stalen roosters voor een andere sfeerdimensie kunnen zorgen.

Toegepaste Staco producten

Staco persroosters type RR      

Technische informatie

Staco persroosters type RR 2-50, maaswijdte 50x50 mm, warm gegalvaniseerd   

Locatie

Brussel, BE

Toepassing

Plafonds
Decoratie

Toegepast in branches

Openbare gebouwen