ROOSTERTECHNOLOGIE

Jeugdlokalen Ingelmunster

Sedert juni 2018 is de bouw van de nieuwe jeugdlokalen, op het voormalige skatepark, te Ingelmunster, achter de rug. Er werd geopteerd voor robuuste jeugdlokalen, zonder luxe en dure afwerking, maar wel lokalen die tegen een stootje kunnen. De inplanting van het nieuwe gebouw gebeurde met respect voor de huidige situatie op het sportcentrum, waarbij de lokalen zelf, als geluidsbuffer fungeren met de omliggende buurt. Grenzend aan de polyvalente zaal werd de volledige buitengevel voorzien van thermisch verzinkte stalen luifels. In opdracht van Myldes, te Bellegem, mocht Staco de roosterproductie van deze toepassing, voor haar rekening nemen.

Sedert juni 2018 is de bouw van de nieuwe jeugdlokalen, op het voormalige skatepark, te Ingelmunster, achter de rug. Er werd geopteerd voor robuuste jeugdlokalen, zonder luxe en dure afwerking, maar wel lokalen die tegen een stootje kunnen. De inplanting van het nieuwe gebouw gebeurde met respect voor de huidige situatie op het sportcentrum, waarbij de lokalen zelf, als geluidsbuffer fungeren met de omliggende buurt.

Grenzend aan de polyvalente zaal werd de volledige buitengevel voorzien van thermisch verzinkte stalen luifels. In opdracht van Myldes, te Bellegem, mocht Staco de roosterproductie van deze toepassing, voor haar rekening nemen. Om de lichtinval op warme dagen te beperken werd er met kartonnageroosters van het type RK 40-2 maaswijdte 33x33 gewerkt. De gelijke staafhoogte van deze roosters zorgt bij verticale plaatsing hoofdzakelijk voor een zonwerende functie, terwijl er op koudere dagen toch nog steeds sprake is van voldoende lichtdoorlaat. De symmetrie van de grenzende maasroosters in thermisch verzinkt staal, sluit ook visueel mooi aan bij de opzet van de architecturale stijl.

Een goed voorbeeld waarbij zonnewering niet altijd wordt opgebouwd vanuit een systeem met lamellen, maar waarbij horizontale plaatsing van een roostervariant een gelijkaardige meerwaarde kan bieden.

Toegepaste Staco producten

Staco persroosters type RK       

Technische informatie 

Staco persroosters type RK 2-40, maaswijdte 33,33x33,33 mm, warm gegalvaniseerd

Locatie

Ingelmunster, BE

Toepassing

Zonwering

Toegepast in branches

Openbare gebouwen