ROOSTERTECHNOLOGIE

Kartonnageroosters voor 'De Waalse Krook'

In het centrum van Gent verrijst weldra een markant gebouw geheten ‘Waalse Krook’. Dit project betreft een infrastructuur (drie gebouwen: de Bibliotheek, het Wintercircus en een wooncomplex, openbare pleinen, een kaaipromenade met groenzone, wandel/fietsbruggen) voor organisaties die samen tot doel hebben diensten te leveren en onderzoek uit te voeren rondom informatietechnologie en media.

Het Gentse architectenbureau Coussée & Goris architecten en hun partners RCR Arquitectès stonden in voor het ontwerp van de Krook. In dat ontwerp is een prominente plaats voor stalen kartonnage roosters opgenomen die door Staco Belgium werden uitgewerkt en geleverd. Deze werden hoofdzakelijk op 5 verdiepingen ingetekend als luifel boven de ramen, die los van het visuele aspect ook dienst moet doen als overloop voor glazenwassers. De directe opdrachtgever van Staco Belgium in dit project was Metaalconstructies Verlooy uit Mol.

De opdracht bestond hoofdzakelijk uit circa 2.000 vierkante meter verzinkte kartonnageroosters - type RK, 2/40 met maaswijdte 88 x x44 mm – met sleufgaten in de rand ten behoeve van de onderlinge koppeling. De roosters worden ‘strokend’ uitgevoerd wat wil zeggen dat de roosterstaven optisch in één lijn liggen. Daarnaast worden deze roosters gecoat in een aangepaste roestkleur die speciaal voor dit project werd samengesteld. 

Toegepaste Staco producten

Staco kartonnageroosters type RK

Technische informatie

Staco kartonnageroosters type RK 2-40, mazen 88x44

Locatie

Openbaar centrum, Gent, BE

Toepassing

Gevels
Vloeren

Toegepast in branches

Architectuur
Utiliteitsbouw