ROOSTERTECHNOLOGIE

Looppad rond nieuw ziekenhuis

In Knokke Heist wordt er nog steeds druk gebouwd aan het nieuwe ziekenhuis AZ ZENO dat zich typeert door zijn spectaculaire architectuur. Opmerkelijk is het veelvuldig gebruik van glas in de buitenconstructie wat het gebouw tot een modern kunstwerk transformeert.

In opdracht van Groven Plus zal Staco bijna 1.500m² aan roosters produceren. Deze roosters dienen hoofdzakelijk als looppad en zullen door Groven Plus strokend worden geplaatst tussen de gevel en de glazen gevelwand. Hierdoor wordt een mooi geheel gecreëerd dat samenloopt met de architecturale vorm van het gebouw. Daarnaast worden er ook verschillende terrassen opgebouwd die eveneens worden voorzien van roostervloeren. De werken startten in het najaar van 2015 met een verwachte eindoplevering in 2016. 

Voor de realisatie van dit ziekenhuis werden er segmentroosters uitgetekend volgens de architecturale conturen van de glazen wand rondom het gebouw. De looproosters kennen een kleinere overspanning dan  1.000mm en werden uitgevoerd in RR 25-2 maaswijdte 33x33, voorzien van extra 130mm hoge aangelaste plinten en de nodige uitsnijdingen. Alle roosters werden genummerd aan de hand van een legplan zodat de roosters bij plaatsing zeker strokend bevestigd zouden worden.

Toegepaste Staco producten

Staco persroosters type RR

Technische informatie

Staco persroosters type RR25-2, mazen 33x33, uitgevoerd met aangelaste stootranden van 130x2 mm. 

Locatie

AZ Zeno, Knokke, BE

Toepassing

Vloeren

Toegepast in branches

Architectuur
Utiliteitsbouw