ROOSTERTECHNOLOGIE

Marconi

In het Brusselse Haren werd begin 2018 de nieuwe tramstelplaats Marconi opgeleverd. Het nieuwe depot van de MIVB biedt voortaan plaats aan maar liefst 75 trams in het stallingsgedeelte en 10 trams in de onderhoudshal, waarbij de klemtoon, bij de bouw ervan, vooral gelegd werd op duurzaamheid en ecologie. Zowel voor de vloeren rondom de onderhoudsputten alsook de noodtrappen, nam Staco de productie van de roosters en traptreden voor haar rekening. Het gebouw telt hierdoor meer dan 1800m² aan persroosters in uitvoering RR 40-2 met maaswijdte 22x22mm. Kortom een zeer veelzijdig project waarin roosters in meerdere vormen en toepassingen aanwezig zijn.

Om voor een toename van het aantal ritten in Brussel te zorgen, werd er afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de nieuwe tramstelplaats Marconi, gelegen op de grens tussen Ukkel en Vorst. Dit nieuwe depot van de MIVB biedt voortaan plaats aan maar liefst 75 trams in het stallingsgedeelte en 10 trams in de onderhoudshal, waarbij de klemtoon, bij de bouw ervan, vooral gelegd werd op duurzaamheid en ecologie.

In opdracht van de THV Marconi werden ruim 1800m² aan roostervloeren geproduceerd die dienst doen als loopplatform rondom de onderhoudsputten. Gezien veiligheid het codewoord was, werden deze roosters dermate smal geproduceerd zodat men in toekomst de roosters met een eenvoudig haaksysteem kon wegnemen om nadien weer te monteren. 

In dit verhaal werd gewerkt met roostertype RR 40-2 maaswijdte 22x22, in een thermisch verzinkte uitvoering, waarbij 2 verschillende randen werden aangelast die extra sterkte bij ruime overspanningen garanderen.
Tevens werden alle noodtrappen binnen het depot uitgerust met dito traptreden die stroken met de geproduceerd roosterplatformen. In totaal werden 5 trapconstructies opgetrokken waarin meer dan 300 thermisch verzinkte traptreden, type TR 40-2 maaswijdte 22x22, werden verwerkt.

Kortom een mooi mobiliteitsproject waarin roosters in meerdere vormen en toepassingen aanwezig zijn en zich prima weten te integreren in het kader van ecologie en duurzaam bouwen.

Toegepaste Staco producten

Staco persroosters type RR
Staco roostertreden type TR

Technische informatie

Staco persroosters type RR 2-40, maaswijdte 22,22x22,22 mm, warm gegalvaniseerd
Staco roostertreden type TR 2-40, maaswijdte 22,22x22,22 mm, warm gegalvaniseerd   

Locatie

Brussel, BE

Toepassing

Vloeren
Trappen

Toegepast in branches

Industrieel