ROOSTERTECHNOLOGIE

Roosters voor stadion KV Oostende

In de loop van 2016 werd, aan de Belgische kust, het nieuwe voetbalstadion van KV Oostende gerealiseerd. Naast twee kleinere tribunes werd er plaats gemaakt voor een nagelnieuwe hoofdtribune waarvoor 250m² Staco gevelroosters werden geproduceerd.

Vanwege de nieuwe UEFA richtlijnen, koos de Oostendse voetbalclub het afgelopen jaar voor de bouw van een volledig nieuw stadioncomplex. In opdracht van Dilien Metaalwerken te Houthalen-Helchteren nam Staco ruim 250m² aan gevelroosters voor de hoofdtribune op zich.

Om een moderne uitstraling te creëren werden de tribunegevels opgetrokken uit zandkleurige bakstenen en verticale houten lamellen, die de clubkleuren rood en groen dragen. Achter de lamellen werden 2 roosterwanden gemonteerd in uitvoering RR 30-2 met maaswijdte 99,99x66,66mm. Deze werden eerst zorgvuldig in stalen frames gelast en nadien van een donkergrijze kleur voorzien. Bijkomstig werden alle roosters versterkt door middel van een aangelaste, verlaagde rand van 50x3mm en voorzien van bijhorende sleufgaten om de montage te vergemakkelijken.

Door de unieke architectuur en de zorgvuldige keuze van bouwmaterialen,werd het zeegevoel in dit project klassevol verweven.

Toegepast Staco product

Staco persroosters type RR 

Technische informatie

Staco persroosters type RR 2-30, maaswijdte 99,99x66,66 mm, warm gegalvaniseerd

Locatie

Oostende, BE

Toepassingen

Decoratie
Gevels

Toegepast in branches

Architectuur
Openbare gebouwen