ROOSTERTECHNOLOGIE

Bengerdshallen, Ringsted

Op de Campus van Ringsted, een plaats ten zuiden van Kopenhagen (Denemarken), liggen een aantal scholen bij elkaar: het Ringsted Gymnasium, het Zealand Business College (middelbaar beroepsonderwijs) en het VUC, een educatief centrum voor volwassenenonderwijs. De scholen maken allen gebruik van de nieuwe multifunctionele “Bengerdshallen”. Deze hal is genoemd naar Koningin Bengerd (1191 – 1221), een Portugese prinses die trouwde met de Deense Koning Waldemar II. Zij is naast Koning Waldemar begraven in de St. Bendt’s kerk in Ringsted.

De 2.000 m2 grote hal is ontworpen door Christensen & Co Architecten en bestaat als het ware uit drie lagen. De onderste laag bestaat uit rode baksteen, de middelste laag uit glas en de bovenste laag is voorzien van strekmetaal gemaakt uit corten staal.

Zonwering

Het strekmetaal is door Métal Déployé op maat gemaakt en doet dienst als zonwering. Bovendien zorgt het strekmetaal voor natuurlijke ventilatie waardoor het energieverbruik en de CO2 uitstoot van het gebouw zo laag mogelijk worden gehouden. De roestbruine kleur van het corten staal sluit mooi aan bij de rode bakstenen en geven de “Bengerdshallen” een rustige, natuurlijke uitstraling die aansluit bij de omgeving.