ROOSTERTECHNOLOGIE

Forum: puzzel van strekmetaal

Het Forum gebouw in St. Louis (Frankrijk), gelegen in de grensregio en onderdeel van de agglomeratie van het Zwitserse Bazel, is een multifunctioneel gebouw voor sportieve en culturele evenementen. Het gebouw van 5.713 m2 is opgebouwd uit 13 verschillende vormen die als een puzzel in elkaar passen. De wanden en het dak zijn bedekt met koperrood strekmetaal waardoor het gebouw goed past in de omgeving en tegelijkertijd enorm opvalt. Het Forum heeft in juli 2016 de prestigieuze “German Design Award 2017’ gewonnen in de categorie openbare gebouwen.

Technische vakkennis

Architect Manuelle Gautrand heeft Métal Déployé al in een vroeg stadium bij het project betrokken. Het technisch team onderzocht hoe de strekmetalen panelen op de verschillende vormen van het gebouw gemonteerd moesten worden. Daarna zijn de 3400 panelen met strekmetaal Supreme 200XXL door Métal Déployé op maat gemaakt. De panelen zijn gepoedercoat in een natuurlijke koperkleur die zorgt voor de gewenste kleur en lichteffecten en een perfecte integratie van het gebouw in de omgeving. In de balie bij de ingang van het gebouw is hetzelfde strekmetaal verwerkt zodat de binnen- en buitenkant van het gebouw één geheel vormen.

Energiebesparende schil

Om het energieverbruik en de CO2 uitstoot van het gebouw zo laag mogelijk te houden, is de gevel bekleed met 10.000 m2 strekmetaal. Deze schil van strekmetaal zorgt voor voldoende transparantie, geeft het gebouw een effectieve bescherming tegen zon en regen en zorgt tegelijkertijd voor natuurlijke ventilatie.