ROOSTERTECHNOLOGIE

Goudgeel strekmetaal

Métal Déployé was nauw betrokken bij de renovatie van een kantoorpand in het historische centrum van Dijon en heeft strekmetaal geleverd voor de buitenzijde van het gebouw en voor de ombouw van de trappen in het gebouw. Uitgaande van het ontwerp van de architect, de hoge kwaliteitseisen en een strikt budget, is gekozen voor Zephyr aluminium strekmetaal in een goudgele kleur.

Voor de goudgele kleur van het strekmetaal heeft de architect zich laten inspireren door de historische omgeving. Het kantoorgebouw ligt vlakbij de kathedraal van Dijon en een oud ziekenhuis die stammen uit de 15e eeuw. Typerend voor de Bourgondische bouwstijl uit die tijd zijn de gekleurde daken met patronen in goudgeel, oranje, rood, groen en blauw.

Met dit project laat Métal Déployé zien dat door de vroegtijdige samenwerking met de architect, aan alle wensen van de opdrachtgever tegemoet is gekomen. De gevelpanelen zijn door het materiaal en de grote maaswijdte licht in gewicht en bieden daardoor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien geven de grote mate van transparantie en de goudgele kleur het gebouw een warme uitstraling die past in de omgeving.