ROOSTERTECHNOLOGIE

Grand’Avenue expanded metal

The contrasting expanded metal results in an elegant look and makes Grand'Avenue a real eye-catcher!

'Speelse accenten van strekmetaal'

In de Zuid-Franse gemeente La Valette-du-Var is de stedelijke herontwikkeling van een gebied van 200 hectare in volle gang. Het project Famille Passion omvat de bouw van 232 nieuwe woningen, diverse winkelcentra met 85 winkels, 10.000 m2 kantooroppervlak, een megabioscoop, horeca, sportaccommodaties en meer dan 1.500 parkeerplaatsen. Ook zal de openbare ruimte opnieuw worden ingericht met meer groen. Zo is er onder andere boven het voetgangersgebied een hangend park gecreëerd.

Het nieuwe appartementencomplex Grand’Avenue, dat is ontworpen door Atelier Kern&Associés – Agence Jerome Siame, vormt een belangrijk onderdeel van dit stadsvernieuwingsproject. Verdeeld over 4 hoofdgebouwen zijn 73 appartementen gerealiseerd. Op de begane grond bevinden zich winkels en daarboven appartementen. Alle voorzieningen zijn dichtbij, waardoor het een aangename plek is om te wonen.

Contrast in kleur en materiaal

De betonnen muren van Grand’Avenue zijn wit en bruin en de gevels zijn voorzien van externe “dozen” die als het ware tegen de gevel aangeplakt zitten. 

De balkons en de ramen van deze uitstekende “dozen” zijn voorzien van hekwerken van strekmetaal in een goudgele kleur. De verschillende materialen van beton en metaal en de complementerende kleuren wit, bruin en geel zorgen voor een mooi contrast en geven het appartementencomplex een speels aanzien.

Strekmetaal Alizé 74-S

Voor Grand’Avenue heeft Métal Déployé 435 panelen van strekmetaal Alize 74-S in diverse afmetingen geleverd en gemonteerd.

De keuze voor strekmetaal is niet alleen ingegeven door architectonische overwegingen. Ook economische afwegingen en het comfort voor gebruikers spelen hierbij een rol. Strekmetaal is licht, relatief goedkoop en snel te monteren. Bovendien doet het strekmetaal dienst als zonwering en zorgt het voor natuurlijke ventilatie. En door de transparantie van het strekmetaal komt er toch voldoende licht binnen.

Toegepaste Staco producten

Expanded Metal Alizé 74-S

Technische informatie

435 panelen van strekmetaal Alize 74-S in diverse afmetingen

Locatie

La Valette-du-Var, FR

Toepassing

Hekken en afscheidingen
Zonwering

Toegepast in branches

Architectuur
Woningbouw