ROOSTERTECHNOLOGIE

Haringvlietsluizen voorzien van GRP roosters

De Haringvlietsluizen worden regelmatig onderhouden, dit jaar worden ook de stalen persroosters vervangen door GRP kunststofroosters van Staco

De Haringvlietsluizen liggen tussen de Noordzee en de monding van het haringvliet. Ze regelen het waterpeil op een manier die vergelijkbaar is met open- en of dichtdraaien van een kraan. De sluizen staan ook bekend als de kraan van Europa. De haringvlietdam samen met de haringvlietsluizen beschermen het land voor het hoge water. De sluizen voeren het water van de 2 rivieren Rijn en maas af naar de Noordzee. De waterkering is gebouwd tussen 1956 en 1970 en verbindt Goeree – Overflakkee met Voorne-Putten. De sluizen zijn totaal 1 km lang en bestaan uit 34 schuiven. De sluizen voeren elk jaar ca. 30 miljard m3 water af. Wilt u zelf zien en beleven wat de haringsvlietsluizen en andere Deltawerken betekenen voor onze veiligheid, dan vindt u op “beleef de deltaroute“ meer informatie.

Staco heeft een bijdrage geleverd aan het onderhoud van deze sluizen door het leveren van 3100 m2 GRP roosters, type bezand. Deze kunststof roosters zijn 25 mm hoog en hebben een maaswijdte van 38x 38 mm en een antislip klasse R13.  

Toegepaste Staco product

Staco kunststof GRP roosters

Technische informatie

Staco kunststofroosters GRP 25 / 38x 38 bezand

Locatie 

Haringvlietsluizen, NL

Toepassing

vloeren

Toegepast in branche

Offshore