ROOSTERTECHNOLOGIE

Moderne elegantie

In het zuiden van de Franse stad Lyon, niet ver van de rivier de Rhone, is een oud industrieterrein volop in ontwikkeling. Nieuwe woningen en kantoorgebouwen moeten dit deel van de stad een stedelijk aanzien geven.

Ook Atrium Gerland, het nieuwe door SOHO architecten ontworpen regionale hoofdkantoor voor werkgelegenheid, ligt in deze wijk. Het vloeroppervlak van 8.500 m2 is verdeeld over 9 verdiepingen die zijn gesitueerd rond een centraal atrium zodat medewerkers elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten. De buitengevel is voorzien van 1.400 m2 aluminium strekmetaal Oxygene 200 en doet denken aan een zijden sluier waarmee een link wordt gelegd naar de historie van Lyon als zijdestad.

Energiebesparend

De panelen van strekmetaal zijn door Métal Déployé op maat gemaakt. Het fijnmazige strekmetaal doet dienst als zonwering en zorgt voor natuurlijke ventilatie waardoor het energieverbruik en de CO2 uitstoot van het gebouw zo laag mogelijk worden gehouden. Bovendien geeft de structuur van het strekmetaal het gebouw een moderne elegantie die aansluit bij de architectuur van de nieuwe wijk.