ROOSTERTECHNOLOGIE

Perfotreden voor De Fietsappel

De Fietsappel, een fietsenstalling in de vorm van een appel, is de blikvanger bij het station van Alphen aan den Rijn. De Fietsappel bestaat uit meerdere verdiepingen die bereikbaar zijn via stalen trappen waarvoor Staco thermisch verzinkte perfo trap- en wenteltreden en persroosters heeft geleverd.

Hoewel de basisvorm van de Fietsappel eenvoudig lijkt, is de vormgeving complex. De hellingbaan waarop de fietsen geparkeerd staan wikkelt zich als een spiraalvormige appelschil om een kegelvormig klokhuis van stalen kolommen. De buitenschil bestaat uit harmonicagaas met ingeweven vlinderpatronen. De verschillende verdiepingen zijn bereikbaar via stalen trappen.

Staco heeft thermisch verzinkte roosters in diverse vormen en afmetingen geleverd. Voor de trappen zijn Staco perfo trap- en wenteltreden geleverd. Staco persroosters zijn gebruikt voor het afdekken van open ruimtes zodat de veiligheid is gewaarborgd. De fietsenrekken zijn thermisch verzinkt door Rotocoat en de handvaten van de fietsenrekken zijn door Rotocoat gepoedercoat. Er kunnen 970 fietsen in gestald worden.

Toegepaste Staco producten

Staco persroosters type RR
Staco perfotreden type AP

Technische informatie

Staco persroosters type RR 2-30, maaswijdte 33x33, thermisch verzinkt, smalle vloerroosters met uitsparingen. Staco perfotreden AP 3-50/T/MAW, thermisch verzinkt. 90 treden in diverse speciale afmetingen.

Locatie

Central Station Aphen aan de Rijn, NL

Toepassing

Trappen

Toegepast in branches

Parking
Architectuur